Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade karréskivor med ­potatissallad

Perfekt sommarmat! Karréskivor serveras med en potatissallad med rödlök, kapris och turkisk yoghurt.

Grillade karréskivor med ­potatissallad
Grillade karréskivor med ­potatissallad
Grillade karréskivor med ­potatissallad
Annika Broman

Ingredienser

  • 4karré
  • 0,75 dlsweet chilisås
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tskpaprikapulver- rökt (finns av märket Santa Maria)
  • 2 mskjapansk soja
  • salt
  • peppar
  • 1 kgpotatis- kokt avsvalnad
  • 1äpple
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 dlmajonnäs
  • salt
  • peppar
  • 1 litenrödlök
  • 2 mskkapris
  • 1 dlgröna oliver med pimiento

Gör så här

  1. Blanda sweet chilisås, olivolja, pressad vitlök, paprikapulver, japansk soja, salt och peppar i en bunke. Lägg i karréskivorna och låt dem marineras i 1-2 timmar.

  2. Gör under tiden potatissalladen. Skär potatis och äpple i stora tärningar. Blanda turkisk yoghurt, majonnäs, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner potatis och äpple. Hacka rödlöken. Strö på rödlök, avrunnen kapris och oliver.

  3. Ta upp köttet ur marinaden och låt det mesta av marinaden rinna av. Grilla köttet över en fin glöd och servera det med potatis­salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök