Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade karréskivor med krämig potatissallad


Här får karréskivorna mustig smak av sweet chilisås, rökt paprikapulver och japansk soja. En mix av turkisk yoghurt och majonnäs gör potatis-salladen både fräsch och krämig.

Grillade karréskivor med krämig potatissallad

Grillade karréskivor med krämig potatissallad

Grillade karréskivor med krämig potatissallad

Annika Broman

Ingredienser

  • 4karré
  • 0,75 dlsweet chilisås
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tskpaprikapulver- rökt (finns av märket Santa Maria)
  • 2 mskjapansk soja
  • salt
  • peppar

Potatissallad:

  • 1 kgpotatis- kokt avsvalnad
  • 1äpple
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 dlmajonnäs
  • salt
  • peppar
  • 1 litenrödlök
  • 2 mskkapris
  • 1 dlgröna oliver med pimiento

Gör så här

  1. Blanda sweet chilisås, olivolja, pressad vitlök, paprikapulver, japansk soja, salt och peppar i en bunke. Lägg i karréskivorna och låt dem marineras i 1-2 timmar.

  2. Gör under tiden potatissalladen. Skär potatis och äpple i stora tärningar. Blanda turkisk yoghurt, majonnäs, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner potatis och äpple. Hacka rödlöken. Strö på rödlök, avrunnen kapris och oliver.

  3. Ta upp köttet ur marinaden och låt det mesta av marinaden rinna av. Grilla köttet över en fin glödbädd och servera det med potatissalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök