Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillade kalvmedaljonger, chorizo, och aubergine med valnötsvinägrett. Valnötsvinägretten lyfter hela rätten, och kaprisen bidrar med god sälta.
Vinägrett: Krossa valnötterna och blanda med olja och vinäger.
Mozzarella: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hacka kaprisen. Riv mozzarellan i bitar. Blanda vitlök, kapris och mozzarella med oljan och marinera ca 15 min.
Krydda köttet med salt och peppar. Skär spetskålen i klyftor. Skär auberginen i sex skivor. Salta spetskål och aubergine. Ringla olja över grönsaker och kött.
Börja med att grilla spetskålen ca 5 min på direkt värme, tills den fått fin färg, och lägg den sedan på indirekt värme. Grilla auberginen ca 1 minut på varje sida. Fördela mozzarellan på aubergineskivorna och grilla indirekt 6–7 min, så att osten börjar smälta.
Grilla korven direkt runt om ca 5 min, tills den fått fin färg. Grilla den indirekt ytterligare ca 5 min, tills den är genomgrillad. Grilla köttet direkt 3–4 min på varje sida. Lyft av köttet och låt vila ca 5 min.
Lägg upp grönsaker, korv och kött på tallrikarna och ringla över valnötsvinägretten. Garnera med smörgåskrasse.