Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett

Recept på grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett. Den som inte gillar syrliga ­isterband väljer till exempel bratwurst eller wienerkorv.

Grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett
Grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett
Grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett
Recept på grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4isterband- (15 % fett, à 100 g)
  • 1spetskålshuvud- (500 g)
  • 1broccolistånd- (250 g)
  • gul lök- liten
  • 2saltgurkor
  • 2 msksenap- grov, söt
  • 2 mskdijonsenap
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skär snitt i isterbanden. Ansa och skär spetskålen i klyftor. Skär broccolin i buketter.  

  2. Grilla isterband, kål och broccoli indirekt (vid sidan av glöden) under lock ca 10 min.

  3. Skala och finhacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Blanda de båda senapssorterna med 2 msk olja och 3 msk vatten. Rör ner gurka och lök.

  4. Lägg grönsakerna på ett fat och ringla över vinägretten. Servera isterbanden med grönsaker och bröd. 

Vad tyckte du om receptet?