Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade högrevsburgare med sötstark chiliröra

Grillade högrevsburgare med sötstark chiliröra får god umamismak av fisksåsen.

Grillade högrevsburgare med sötstark chiliröra
Grillade högrevsburgare med sötstark chiliröra
Grillade högrevsburgare med sötstark chiliröra
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,2 kghögrevsfärs
  • 1 knippasalladslök
  • 0,75 dlfisksås- asiatisk
  • 0,75 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 mskrapsolja

Chiliröra, ca 2 1/2 dl

  • 1rödlök
  • 1king solo vitlök
  • 50 gingefära
  • 2 mskrapsolja
  • 1 dltomatpuré
  • 2 dlmuscovadosocker- ljust
  • 2 msksesamolja
  • 1 mskfisksås- asiatisk
  • 1 tsksambal oelek
  • 1,5 dlrisvinäger

Tillbehör

  • 8hamburgerbröd- av briochetyp
  • 1krispsalladshuvud
  • 100 gvattenkrasse- eller mâchesallad

Gör så här

  1. Chiliröra: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skiva ingefäran. Lägg lök, vitlök och ingefära i en mixerskål, mixa smått.

  2. Fräs lökröran i medelvarm panna i rapsolja ca 4 min. Tillsätt tomatpurén och fräs ca 1 minut.

  3. Blanda i socker, sesamolja, fisksås och sambal. Häll i vinägern och sjud utan lock tills såsen börjar tjockna, ca 20 min. Låt kallna.

  4. Burgare: Ansa och finhacka löken. Blanda färs, lök, fisksås och peppar till en jämn smet. Forma till åtta hamburgare.

  5. Pensla hamburgarna med olja på båda sidor. Grilla dem på mycket hög värme ca 3 min på varje sida. Servera  med chiliröra, bröd och sallad.

Vad tyckte du om receptet?