Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grilla och marinera grönsakerna för en extra smakskjuts! Vinägern i receptet är en vitvinsvinäger med örter från Provence. Hittar du inte den, så kan du använda champagnevinäger och strö lite finhackad timjan och rosmarin över.
Skär aubergine och zucchini i 1,5 cm tjocka skivor. Strö över salt och låt skivorna ligga för att vätskan ska dras ur, ca 30 min. Torka av vätskan som bildats med hushållspapper.
Ansa färsklöken. Halvera tomaterna på diagonalen. Skala och halvera rödlöken på diagonalen. Ansa och grovskiva fänkålen på längden.
Blanda alla grönsaker med olja. Grilla på indirekt värme (vid sidan av glöden) tills de har fått fin färg och blivit mjuka. Lägg på ett fat och vänd försiktigt ihop med vinäger.