Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mycket användbart smör som är perfekt att ha redo i frysen och servera till t ex grillat kött eller som här till rostade grönsaker.
Krossa pepparkornen ganska fint i en mortel. Rosta dem i en torr stekpanna på låg värme ca 5 min. Det får inte bränna så kolla noga.
Finfördela smöret i en bunke. Blanda snabbt ner honung, vatten och citron i den heta pepparn. Blanda om väl och rör ner i smöret. Vispa smöret med en gaffel och smaka av med salt. Lägg ut smöret på ett smörgåspapper och rulla ihop till en korv. Lägg den kallt.
Sätt ugnen på 225°. Skiva squash och aubergine. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med smöret.