Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja

Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja är godast att serveras nygrillade, men de kan grillas i förväg och sedan snabbt vändas på grillen eller värmas i ugnen.

Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja
Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja
Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 ggrön sparris
  • 200 gsalladslök
  • 200 gzucchini
  • 2 mskolivolja- + 3 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 75 gparmesan

Gör så här

  1. Ansa sparris och salladslök. Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor. Blanda grönsakerna med 2 msk olja, salt och peppar. Grilla eller stek grönsakerna på högsta temperatur ca 5 min tills de fått en fint grillad eller stekt yta.

  2. Lägg grönsakerna på ett fat och riv över osten. Ringla över 3 msk olja och servera.

Vad tyckte du om receptet?