Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ajvar är en kryddig grönsaksröra på paprika som används för att sätta smak på denna vegetariska LCHF-rätt.
Ajvar: Sätt ugnen på 250 grader.
Dela auberginen på mitten, pensla med olja på snittytorna.
Lägg halvorna med snittytorna nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Dela och kärna ur paprikorna. Pensla med olja på skalsidorna.
Lägg paprikahalvorna på plåten med skalsidorna uppåt.
Rosta allt mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills paprikan börjar bli svart på skalet.
Gröp ur auberginen med en sked och släng skalet.
Skala paprikorna. Mixa paprikorna och auberginen grovt. Tillsätt rödlöken. Vänd ner vinäger och eventuellt honung.
Smaka av med salt och peppar.
Grillade grönsaker och halloumi: Skiva auberginen och zucchinin på längden i halvcentimetertjocka skivor. Skiva halloumin.
Hetta upp en grillpanna. Pensla grönsaks- och ostskivorna med olja.
Grilla skivorna på båda sidor. Salta och peppra grönsakerna.
Servering: Lägg upp de grillade grönsakerna och halloumin på tallrikar eller ett fat. Dekorera med skivad schalottenlök och myntablad. Servera ajvar till.
Recept från Mitt kök