Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade gröna musslor

Musslor som grillas i sina skal passar fint som tilltugg till fördrinken. Med citron, vitlök, basilika och smetana.

Grillade gröna musslor
Grillade gröna musslor
Grillade gröna musslor
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 12musslor- grön i skal (finns frysta i välsorterade livsbutiker)
  • 100 gsmetana
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 litenvitlöksklyfta- pressad
  • 8basilikablad- strimlade
  • ströbröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vispa smetana till tjock konsistens. Blanda i vitlök, citron och basilika. Smaka av med salt och peppar.

  2. Stryk ut lite kräm över varje mussla och strö över ett tunt lager ströbröd.

  3. Lägg musslorna på den heta grillen med skalsidan nedåt tills krämen smält ordentligt och börjar få färg. Servera direkt passar utmärkt som tilltugg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök