Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 250° grill. Symbolen på ugnen brukar vara en vågig rand i rutans tak. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Skölj och dela paprikorna. Skär loss stjälken och ta bort kärnor och de ljusa tjocka hinnorna. Lägg halvorna med snittytan nedåt. Pensla med olivolja. Ställ in plåten högt upp i ugnen och grilla paprikorna ca 5 minuter tills de är svarta och bubbliga. Ta ut plåten och låt paprikorna svalna.
Förbered fiskspetten. Lägg träspetten i vatten för att de inte ska brinna upp på grillen. Skär fiskfiléerna i jämnstora bitar, ca 1 1/2 cm. Fiskfiléerna är inte helt jämntjocka och för att bitarna ska bli färdiga samtidigt kan de tunnare delarna vikas dubbla. Packa dem inte för hårt, lämna en bit tom i båda ändarna av spetten så att du kan lyfta dem. Anna trär upp varannan lax och varannan gös, ungefär sex bitar på varje spett.
När paprikorna har svalnat så att du kan ta i dem drar du bort det tunna skalet med hjälp av en skalkniv (en liten kniv). Lägg de skalade paprikadelarna i en skål.
Blanda ner pinjenötter och kör med en stavmixer till en slät ganska tjock sås. Smaksätt med salt, tabasco och pressad citron.
Pensla fiskspetten runt om med olivolja och strö på citronpeppar. Grilla dem i het grillpanna ca 1 minut på varje sida. Om du använder en utegrill – grilla inte alltför nära glöden och helst på ett tätt galler.
Servera med paprikasås och kokt ris. En extra citronklyfta är gott till.