Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade fiskspett med mangoketchup

Den milda fisken får rejäl skjuts av curry och chiliflakes. Tillsammans med den sötsyrliga mangoketchupen passar de perfekt i knapriga salladsblad. Blir det mangoketchup över är den utmärkt att servera till grillad kyckling eller på en hamburgare.

Grillade fiskspett med mangoketchupGrillade fiskspett med mangoketchupGrillade fiskspett med mangoketchup
Fiskspett med mangoketchup Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gtonfisk- färsk, Krav- eller MSC-märkt
  • 400 gtorskrygg- Krav- eller MSC-märkt
  • 2rödlökar
  • 3 mskolivolja
  • 2 tskcurry
  • 2 tsksalt
  • 2 krmchiliflakes

Mangoketchup

  • 250 gmango- fryst
  • 0,5vatten
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 dlfarinsocker
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 krmtabasco

Tillbehör

  • 3gemsallad
  • 2 krukorkoriander
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Mangoketchup: Lägg mangon i en kastrull och tillsätt vatten och ingefära. Låt koka upp. Rör i sockret och tillsätt vinäger, salt och tabasco. Låt koka utan lock i ca 10 min. Mixa ketchupen slät med stavmixer och låt kallna.

  2. Skär de båda fisksorterna i kuber, ca 3 x 3 cm. Skala och skär löken i klyftor. Blanda fisken med olja, curry, salt och chiliflakes. Varva fisk och lök på grillspett.

  3. Grilla spetten runt om i ca 5 min. Plocka fisken från spetten och servera dem i salladsblad tillsammans med mangoketchup, koriander och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?