Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade färsbiffar med coleslaw

Alg Marocko är en av Ridderheims nya kryddblandningar. Den innehåller bl a chili, aprikos, paprika och kummin vilket passar mycket bra till coleslawn.

Grillade färsbiffar med coleslaw
Grillade färsbiffar med coleslaw
Grillade färsbiffar med coleslaw

Ingredienser

  • 200 gnötfärs- (10%)
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- mald
  • 2 tskalg+ Marocko
  • 1 tsksmör- eventuellt

Coleslaw

  • 225 gvitkål- 1 bit
  • 2morötter- (175 g)
  • 30 gpurjolök- 1 bit
  • 50 gsockerärter
  • 0,7 dlfraiche- mini (5%)
  • 1 tskäppelcidervinäger
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald

Gör så här

  1. Coleslaw: Strimla vitkålen fint, det går jättelätt med osthyvel eller mandolin! Skala morötterna och fortsätt sedan att göra strimlor med hjälp av potatisskalaren. Strimla purjolöken och sockerärterna fint.

  2. Blanda mini fraiche med vinäger, socker, salt och peppar. Blanda dressingen med de strimlade grönsakerna.

  3. Färsbiffar: Blanda ingredienserna till färsbiffarna och forma färsen till 2 biffar. Grilla eller stek dem 3-4 minuter per sida.

  4. Servera biffarna med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.