Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillade blåmusslor och räkor med saffranskryddsmör. Gör kryddsmöret först och låt det -ligga klart i kylen. När musslorna är nygrillade blandas de med smöret, som får smälta och smaksätta musslorna. Grilla musslorna i grillkorg.
Kryddsmör: Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg lök, vitlök och chili i en kastrull. Tillsätt vin, vinäger och saffran. Koka upp och låt sjuda utan lock tills den mesta vätskan kokat bort. Låt svalna.
Rör ner blandningen i smöret. Krydda med salt och dill. Rulla in kryddsmöret i smörgåspapper och lägg i kylen.
Musslor: Skrubba musslorna. Kasta bort dem som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken. Tina räkorna.
Ansa och skär fänkålen i klyftor, halvera tomater och lök.
Lägg musslorna i en grillkorg och grilla under lock ca 5 min, tills de öppnat sig. Skaka korgen några gånger under tiden. Kasta bort de musslor som inte öppnats. Häll upp musslorna direkt i en skål. Lägg på kryddsmöret så att det smälter och blandas med musslorna.
Grilla räkorna på grillgaller ca 3 min på varje sida.
Pensla grönsakerna med olja och grilla 2–3 min på varje sida Servera dem varma med musslor och räkor. Servera focaccia till.