Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillade blåmusslor med salsa verde. Älskar man skaldjur men känner att man inte alltid har råd med de dyrare alternativen så är musslor ett utmärkt val. Blåmusslan trivs i våra kalla nordiska vatten där de odlas och fiskas i stor skala. Musslan är ett klimatsmart alternativ och finns med på WWF:s ”gröna lista”. I deras fiskguide rekommenderas man att köpa Krav-märkta och färska repodlade blåmusslor.
Salsa verde: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienserna med stavmixer.
Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Släng bort de som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken.
Lägg musslorna direkt på grillgallret och grilla under lock tills de öppnats. Kasta bort de musslor som inte öppnats. Bänd loss det övre skalet på musslorna. Fördela salsa verde på musslorna, riv över lite citronskal och servera direkt med rostat eller grillat bröd.