Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillade betor och morötter med dill och salt yoghurt  

Grillade betor och morötter med dill och salt yoghurt passar både som ensamrätt och som tillbehör. Förkorta grilltiden genom att koka morötter och rödbetor en stund före grillning.

Grillade betor och morötter med dill och salt yoghurt  
Grillade betor och morötter med dill och salt yoghurt  
Grillade betor och morötter med dill och salt yoghurt  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 knippabetor- späda, gärna blandade färger
  • 1 knippamorötter
  • 0,5 dlyoghurt- turkisk
  • 2 mskvatten
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krukadill
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skrubba betor och morötter. Koka dem halvmjuka i saltat vatten. Låt rinna av och torka på hushållspapper.

  2. Grilla betor och morötter runt om tills de fått rejält med färg och blir lite mjuka.

  3. Blanda yoghurt och vatten. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Toppa betor och morötter med dill. Ringla över olja. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Ringla över lite av yoghurtsåsen och servera resten till.

Vad tyckte du om receptet?