Att dricka till krabban
Schneider Weisse Mein Grünes Tap 4 (1507) Tyskland, 24:70 (50 cl). Ekologiskt veteöl med fin fräschör, här finns toner av bröd, honung och en lätt krydda.
Kung Fu Girl Riesling 2014 (2690) USA, 129 kr.
Vitt vin med drag av mandariner, frisk lime och en lätt druvsötma i eftersmaken.
Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei 0,4 % (1922) Tyskland, 13:90 (50 cl).
Alkoholfritt veteöl, kryddigt, piggt och fräscht med mild beska.
Skaldjursviner
De klassiska skaldjursvinerna är torra, vita, friska och eleganta; viner som ackompanjerar och lyfter fram skaldjurens sublima smaker. Hummer och krabba har en liten söt ton, och då kan ett vitt vin med lätt druvsötma, gärna tysk riesling av bättre kvalitet, vara en fin följeslagare. Är skaldjuren tillagade, till exempel grillade, kan man välja ett vin med lätt fatlagring. Det gäller också om skaldjuren serveras med smakrika tillbehör. Men vinet ska inte vara alltför fatkryddigt; ledorden ska vara elegans och balans.