Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad vit fisk med liten niçoise

15 min  + 10 min på grillen

Den lättaste fisken att grilla är den med fast kött.

Grillad vit fisk med liten niçoise
Grillad vit fisk med liten niçoise
Grillad vit fisk med liten niçoise

Ingredienser

  • 4fisk- bitar (á 150 g), vit, fast
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 500 gpotatis- kokt
  • 10oliver- svarta, urkärnade, gärna taggiasca
  • 0,5röd paprika- liten
  • 2 tskkapris
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 2 msksalladslök- eller gräslök, hackad blast

Vinägrett

  • 1,5 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 dlolivolja
  • 2sardellfiléer
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 4citronklyftor

Gör så här

  1. Sallad: Tärna potatisen och grovhacka oliverna. Halvera och kärna ur paprikan och skär en av halvorna i små tärningar. Blanda potatis, olivhack, paprika och kapris i en skål.

  2. Vinägrett: Häll vinäger, olja, sardeller och vitlök i en skål med höga kanter och mixa till en slät sås med mixerstav. Smaka av med salt. Vänd ner vinägretten i salladen tillsammans med hackad persilja och salladslök precis före servering.

  3. Tänd grillen. Pensla fisken med olja. Salta och peppra. Grilla på båda sidor 3–5 min. Grilltiden varierar beroende på fiskens tjocklek. Servera med sallad och citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?