Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör

Recept på rosmaringrillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör. Grillsmaken på karrén gör det hela extra gott, men det går självklart att bryna köttet i stekpannan och steka det klart i ugn på 125°.

Grillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör
Grillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör
Grillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 700 gvildsvinskarré
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskrosmarin- hackad

Rödbetor

  • 350 grödbetor
  • 1 krmsalt

Gremolatasmör

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 1citron
  • 12vitlöksklyftor
  • 0,5 dlbladpersilja- finhackad
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Rödbetor: Skrubba betorna i vatten och koka dem tills de är genommjuka. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i bitar. Värm betorna i en kastrull med ett par droppar vatten före servering. Krydda med salt.

  2. Gremolatasmör: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken. Blanda alltsammans och krydda med salt.

  3. Krydda köttet med salt och peppar. Vänd runt det i olja och rosmarin. Grilla på direkt värme tills det fått fin färg. Lägg köttet vid sidan av glöden och grilla indirekt till 65° innertemperatur. Försök hålla grillens värme på 150°. Låt köttet vila 10–15 min före servering.

  4. Servera karrén med rödbetor, smör och grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?