Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rosmaringrillad vildsvinskarré med kokta rödbetor och gremolatasmör. Grillsmaken på karrén gör det hela extra gott, men det går självklart att bryna köttet i stekpannan och steka det klart i ugn på 125°.
Rödbetor: Skrubba betorna i vatten och koka dem tills de är genommjuka. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i bitar. Värm betorna i en kastrull med ett par droppar vatten före servering. Krydda med salt.
Gremolatasmör: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet av citronen. Skala och riv vitlöken. Blanda alltsammans och krydda med salt.
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd runt det i olja och rosmarin. Grilla på direkt värme tills det fått fin färg. Lägg köttet vid sidan av glöden och grilla indirekt till 65° innertemperatur. Försök hålla grillens värme på 150°. Låt köttet vila 10–15 min före servering.
Servera karrén med rödbetor, smör och grönsallad.