Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad vildsvinskarré med bbq-sås, coleslaw och grillad potatis

Grillad vildsvinskarré med bbq-sås,  coleslaw och grillad potatis är en festlig grillrätt. Hittar du inte vildsvinskarré går det självklart bra med fläskkarré. Den enbärskryddade coleslawen passar bra till och förstärker viltsmaken på rätten.

Grillad vildsvinskarré med bbq-sås,  coleslaw och grillad potatis
Grillad vildsvinskarré med bbq-sås,  coleslaw och grillad potatis
Grillad vildsvinskarré med bbq-sås,  coleslaw och grillad potatis
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,2 kgvildsvinskarré
  • 6vitlöksklyftor
  • 8 kvistarrosmarin
  • 2 dlrött vin
  • 1 dlolivolja- eller rapsolja
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Peppar-bbqsås

  • 4kvisttomater
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 dlmuscovadosocker- mörkt
  • 0,5 dlsirap- mörk
  • 3 mskvatten
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 2 msksoja- kinesisk
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 krmvitpeppar- nymald

Enbärskryddad coleslaw

  • 600 grödkål
  • 4salladslökar
  • 2äpplen
  • 15enbär
  • 2 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 tskhonung- flytande
  • 1 msktimjan- hackad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Grillad potatis, äpple och salladslök med rosmarin

  • 1,2 kgdelikatesspotatis- kokt
  • 1,5 dlolivolja- eller rapsolja
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4äpplen
  • 1 knippasalladslök
  • 8 kvistarrosmarin

Gör så här

  1. Skär karrén i skivor. Skala och grovhacka vitlöken. Hacka rosmarinen. Blanda vin och olja och tillsätt vitlök och rosmarin. Lägg karréskivorna i marinaden och låt marinera i kylen ca 2 timmar.

  2. Peppar-bbqsås: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 10 min. Rör om då och då så att den inte bränner fast i botten.

  3. Mixa såsen slät med mixerstav. Vill du ha en helt slät sås så kan den passeras genom en sil. Låt såsen kallna.

  4. Coleslaw: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Finhacka enbären. Blanda kål, lök, äpple och enbär med majonnäs, crème fraiche, honung och timjan. Krydda med salt och peppar.

  5. Potatis: Halvera potatisen eller skär stora potatisar i klyftor. Pensla snittytorna med lite av oljan och lägg dem på grillen tills de fått färg. Krydda potatisen med salt och peppar.

  6. Halvera äpplena och pensla dem med olja. Grilla äpplena på båda sidor.

  7. Ansa salladslöken och lägg den och rosmarinen på grillen. Grilla tills de fått fin färg. Lägg potatis, äpple, salladslök och rosmarin på ett fat.

  8. Ta köttet ur marinaden och låt det rinna av. Grilla köttet på båda sidor tills det är genomstekt och har fin färg. Krydda med salt och peppar.

  9. Servera det nygrillade köttet med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?