Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad torskrygg och romansallad med rissallad och örtmajonnäs

Recept på grillad torskrygg och romansallad med rissallad och örtmajonnäs. När man rimmar fisken blir den fastare i köttet och lättare att grilla.

Grillad torskrygg och romansallad med rissallad och örtmajonnäsGrillad torskrygg och romansallad med rissallad och örtmajonnäsGrillad torskrygg och romansallad med rissallad och örtmajonnäs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 bitartorskrygg- à 200 g, färsk eller fryst
  • 1 lvatten
  • 2 msksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 huvudromansallad
  • 2citroner
  • 1 mskolivolja

Basilikamajonnäs

  • 2äggulor
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 3 dlrapsolja
  • 0,5 krukabasilika
  • 1 krmsalt
  • 0,25 krmsvartpeppar- nymald

Rissallad

  • 3 dlbasmatiris
  • 6 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 250 ggröna ärter- frysta
  • 1 knipparädisor
  • 0,5 krukagräslök

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt tills saltet lösts upp. Häll lagen över fisken. Låt stå i kylen ca 12 timmar.

  2. Basilikamajonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning, först droppvis och där-efter i en tjockare stråle. Finhacka basilikan och rör ner i majonnäsen. Krydda med salt och peppar.

  3. Rissallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt ärterna koka med när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Låt svalna något.

  4. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg dem gärna i iskallt vatten några minuter så blir de extra krispiga. Strimla gräslöken. Blanda ris och ärter med rädisor och gräslök.

  5. Skär romansalladen i klyftor. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera dem. Pensla sallad och citron med olja.

  6. Grilla fisken ca 3 min på varje sida. Grilla sallad och citronhalvor vid sidan om.

  7. Servera fisken med rissallad, grillad sallad, citron och basilikamajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?