Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad torskrygg och romansallad med rissallad och örtmajonnäs. När man rimmar fisken blir den fastare i köttet och lättare att grilla.
Blanda vatten och salt tills saltet lösts upp. Häll lagen över fisken. Låt stå i kylen ca 12 timmar.
Basilikamajonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning, först droppvis och där-efter i en tjockare stråle. Finhacka basilikan och rör ner i majonnäsen. Krydda med salt och peppar.
Rissallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt ärterna koka med när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Låt svalna något.
Ansa och skär rädisorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg dem gärna i iskallt vatten några minuter så blir de extra krispiga. Strimla gräslöken. Blanda ris och ärter med rädisor och gräslök.
Skär romansalladen i klyftor. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera dem. Pensla sallad och citron med olja.
Grilla fisken ca 3 min på varje sida. Grilla sallad och citronhalvor vid sidan om.
Servera fisken med rissallad, grillad sallad, citron och basilikamajonnäs.