Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett

Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett passar bra en ljummen sommarkväll. När du grillar torsk eller annan vit fisk är det bra att använda  grillhalster.

Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett
Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett
Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 bitartorskfilé- med skinn (à 125 g)
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1rödlök

Vinägrett

  • 1rödbeta-
  • 1schalottenlök
  • 0,5 dlbalsamvinäger- vit
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 dlrapsolja
  • 0,5 dlvatten- ev

Garnering

  • citronklyftor
  • cocktailkapris

Gör så här

  1. Vinägrett: Skala och riv rödbetan. Skala och finhacka löken. Blanda löken med vinäger, senap och socker. Krydda med salt och peppar. Häll i oljan under kraftig vispning. Späd eventuellt med vattnet. Blanda i rödbetan.

  2. Pensla torsken med olja och grilla den i halster ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Grilla baconskivorna ca 2 min på varje sida eller stek dem i stekpanna. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken. Servera torsken med rödbetsvinägrett, bacon, tomater och lök. Garnera med citronklyftor och cocktailkapris.

Vad tyckte du om receptet?