Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett passar bra en ljummen sommarkväll. När du grillar torsk eller annan vit fisk är det bra att använda grillhalster.
Vinägrett: Skala och riv rödbetan. Skala och finhacka löken. Blanda löken med vinäger, senap och socker. Krydda med salt och peppar. Häll i oljan under kraftig vispning. Späd eventuellt med vattnet. Blanda i rödbetan.
Pensla torsken med olja och grilla den i halster ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Grilla baconskivorna ca 2 min på varje sida eller stek dem i stekpanna. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken. Servera torsken med rödbetsvinägrett, bacon, tomater och lök. Garnera med citronklyftor och cocktailkapris.