Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad tonfisk- och grönsakssallad med sojabönshummus och sesamfrön är en lyxig sallad. Grilla tonfisken ca 1 minut på varje sida, då får den en rå kärna. Låt den vila ca 5 minuter för bästa resultat.
Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Blanda dem med 1 msk olja, fisksås, sesamolja och socker. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.
Hummus: Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Skala vitlöken. Mixa bönor, vitlök, olja, tahini och citron med mixerstav. Krydda med salt.
Ansa och skär aubergine och zucchini i skivor. Pensla tonfisk och grönsaker med 3 msk olja. Krydda grönsakerna med 1 tsk salt och fisken med 1 tsk salt och chiliflakes.
Grilla grönsakerna på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Grilla fisken ca 1 minut på varje sida. Låt fisken vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i sneda skivor.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
Sära på salladsbladen och lägg dem på ett stort fat eller på tallrikar. Lägg fisk, grillade grönsaker och morötter i grupper på salladen. Häll över marinaden från morötterna. Strö över sesamfrön och toppa med koriander. Servera med sojabönshummus.