Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad tonfisk- och grönsakssallad med sojabönshummus och sesamfrön  

Grillad tonfisk- och grönsakssallad med sojabönshummus och sesamfrön är en lyxig sallad. Grilla tonfisken ca 1 minut på varje sida, då får den en rå kärna. Låt den vila ca 5 minuter för bästa resultat.

Grillad tonfisk- och grönsakssallad med sojabönshummus och sesamfrön  
Grillad tonfisk- och grönsakssallad med sojabönshummus och sesamfrön  
Grillad tonfisk- och grönsakssallad med sojabönshummus och sesamfrön  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 skivortonfisk- à 200 g, MSC-märkt
  • 2morötter
  • 1 mskrapsolja- + 3 msk
  • 1 mskfisksås- asiatisk
  • 0,5 msksesamolja
  • 1 tskrårössocker
  • 1aubergine
  • 1zucchini
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 2 krmchiliflakes
  • 2 msksesamfrön
  • 1romansallad

Hummus

  • 150 gsojabönor- frysta
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 2 mskrapsolja
  • 1,5 msktahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Blanda dem med 1 msk olja, fisksås, sesamolja och socker. Låt marinera i rumstemperatur ca 30 min.

  2. Hummus: Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Skala vitlöken. Mixa bönor, vitlök, olja, tahini och citron med mixerstav. Krydda med salt.

  3. Ansa och skär aubergine och zucchini i skivor. Pensla tonfisk och grönsaker med 3 msk olja. Krydda grönsakerna med 1 tsk salt och fisken med 1 tsk salt och chiliflakes.

  4. Grilla grönsakerna på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Grilla fisken ca 1 minut på varje sida. Låt fisken vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i sneda skivor.

  5. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg.

  6. Sära på salladsbladen och lägg dem på ett stort fat eller på tallrikar. Lägg fisk, grillade grönsaker och morötter i grupper på salladen. Häll över marinaden från morötterna. Strö över sesamfrön och toppa med koriander. Servera med sojabönshummus.

Vad tyckte du om receptet?