Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad tonfisk med sallad niçoise

Recept på grillad tonfisk med sallad niçoise. Rätten kan ätas direkt i nypan eller på en liten assiett med gaffel till.

Grillad tonfisk med sallad niçoise
Grillad tonfisk med sallad niçoise
Grillad tonfisk med sallad niçoise
Recept på grillad tonfisk med sallad niçoise. Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 500 gtonfisk- färsk, i bit, albacor eller skipjack
  • 2 tskrosépeppar
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald, + 1 krm
  • 2sweet gemsalladshuvuden
  • 100 ggröna bönor
  • 200 gkörsbärstomater
  • 1gul lök- eller röd-, färsk
  • 1 dloliver- små, gröna eller svarta
  • 4ägg- mjukkokta

Sardellmajonnäs

  • 2 dlmajonnäs- t ex Hellmann’s
  • 3sardellfiléer
  • 1vitlöksklyfta

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Grilla tonfisken 2–3 min på varje sida beroende på tjocklek. Smula över krossad rosépeppar och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt vila ca 5 min.

  2. Plocka bladen från salladen och lägg på ett stort fat.

  3. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min och spola dem sedan i kallt vatten. Skär bönorna i små bitar.

  4. Skär tomaterna i mindre bitar. Ansa och skiva löken. Blanda bönor, tomater och lök. Krydda med 1/2 tsk salt och1 krm peppar. Fördela blandningen på salladsbladen.

  5. Majonnäs: Hacka sardellerna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda majonnäsen med sardeller och vitlök.

  6. Skär fisken i skivor och fördela på salladsbladen.

  7. Skala äggen. Toppa med ägghalvor och oliver. Strö över peppar och garnera med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?