Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad tonfisk med puttanesca-salsa

Snabblyx! Snabbgrillad tonfisk blir en både smidig och lyxig middag tillsammans med bröd och smakrik tomatsalsa. Klart på bara 20 minuter. 

Grillad tonfisk med puttanesca-salsa
Grillad tonfisk med puttanesca-salsa
Grillad tonfisk med puttanesca-salsa
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 skivortonfisk- färsk eller fryst (à 150 g), Krav- eller MSC-märkt
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Salsa

  • 3tomater
  • 4sardeller
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 10svarta oliver- utan kärnor, t ex kalamon
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1 mskkapris
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 2 skivorsurdegsbröd
  • 50 grucola

Gör så här

  1. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar. Pensla blandningen på fisken och låt stå ca 10 min.

  2. Salsa: Tärna tomaterna. Finhacka sardellerna. Skala och finhacka vitlöken. Skiva oliverna. Blanda tomater, sardeller, vitlök, oliver, persilja, kapris och olja. Krydda med salt.

  3. Grilla fisken i grillpanna eller på utegrill ca 2 min på varje sida. Grilla brödskivorna vid sidan om.

  4. Servera tonfisk och bröd med salsa och rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Grilla inte tonfisken för länge, den ska vara rosa i mitten för att inte bli torr.

Matcha med dryck

Här får den kryddiga salsan styra vinvalet. Ett vitt vin med lätt sötma och frisk fruktsyra möter sältan och kryddigheten i salsan. Exempelvis:

Weingut Breit Piesporter Riesling Kabinett 2016 (7920), Tyskland, 139 kr

Alkoholfritt: Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2016 (11901), Tyskland, 69 kr