Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad tonfisk med persikosallad

Tonfisk på grillen är verkligen mat i bjudklass! 

Grillad tonfisk med persikosalladGrillad tonfisk med persikosalladGrillad tonfisk med persikosallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4tonfiskfilé- (à 150 g)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sardellvinägrett

  • 8sardellfiléer
  • 1 mskkapris
  • rödlök- 1 klyfta
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 1rosmarinkvist
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 3 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Krutonger

  • 3vitt lantbröd- skivor
  • 3 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1rosmarinkvist

Sallad

  • 1röd paprika
  • 2persikor
  • 8gröna sparrisar
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 100 gsalladsblad- blandade späda, gärna skott
  • 8parmaskinka- skivor

Gör så här

  1. Sardellvinägrett: Hacka sardeller, kapris, skalad röd- och vitlök och rosmarin. Blanda hacket med vinäger, olja, salt och peppar.

  2. Krutonger: Riv eller skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna tillsammans med skalad vitlöksklyfta och rosmarin. Stek brödtärningarna tills de fått gyllene färg och är knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Sallad: Kärna ur och skär paprikan i 8 bitar. Kärna ur och skär persikorna i 6 klyftor vardera. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Vänd grönsaker och frukt i olja. Grilla runt om ca 5 min.

  4. Blanda det grillade med salladsblad och krutonger.

  5. Tonfisk: Pensla tonfisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla fisken på hög värme ca 2 min på varje sida till 50° innertemperatur. Fisken ska fortfarande vara röd i mitten.

  6. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg på parmaskinkan och ringla över vinägretten. Servera den nygrillade fisken till.

Vad tyckte du om receptet?