Recept från Leva & Bo.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den välkända italienska rätten Pasta puttanesca, tomatsås med sardeller, får här sällskap av färska tomater i stället för burktomater och nygrillad färsk tonfisk.
Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka oliverna. Halvera tomaterna. Finhacka sardellerna. Repa och finhacka persiljan.
Fräs vitlök och sardeller i 4 msk olja i en medelvarm panna i cirka 3 minuter. Rör i tomaterna och fräs vidare i cirka 5 minuter. Rör i oliver, kapris och persilja. Låt sjuda i cirka 3 minuter. Krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Ställ åt sidan.
Koka pastan i saltat vatten.
Pensla tonfisken med 1 msk olja runtom. Stek på hög värme i panna, gärna grill-, cirka 1 minut per sida. Krydda med 2 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Ta upp och låt vila 5 minuter.
Häll bort pastavattnet men spara cirka 1 dl. Häll den avrunna pastan rakt ner i stekpannan och blanda ihop med tomatsåsen. Tillsätt kokvattnet och vänd ihop till en bra konsistens.
Fördela pastan i djupa tallrikar och toppa med skivor av tonfisk. Garnera med parmesan.
Recept från Leva & Bo.