Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfil

Recept på grillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfil. Thaisparris är grön och lite tunnare än vanlig sparris, men smaken är densamma.

Grillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfilGrillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfilGrillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfil
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 gthaisparris
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Tartar

  • 1ägg
  • 75 gmatjessillfiléer
  • 0,75rödlök
  • 1 tskgräslök- hackad
  • 2 mskmajonnäs

Tillbehör

  • 4 mskgräddfil

Gör så här

  1. Tartar: Hårdkoka ägget. Skala och finhacka det. Finhacka sillen. Skala och finhacka löken. Blanda ägg, sill, lök, gräslök och majonnäs.

  2. Ansa sparrisen. Vänd den i olivolja och strö på flingsalt. Grilla sparrisen runt om 2-3 min på hög värme.

  3. Fördela sparrisen på tallrikar. Forma tartaren till ägg och lägg bredvid. Garnera med en klick gräddfil och servera.

Vad tyckte du om receptet?