Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rökgrillad svamp med burrata, dragondressing och grillat bröd. Svampen grillas först i en grillkorg och röks sedan under lock för att få en fin rökig smak. Tillsammans med den krämiga burratan, dressing och picklad rättika blir det en riktig höjdarrätt.
Rättika: Koka upp ättika, socker och vatten. Hyvla rättikan tunt och lägg den i ättikslagen. Låt stå ca 30 min, gärna längre.
Dressing: Skala vitlöksklyftan. Mixa dragon, vitlök, olja, vinäger, kapris och honung. Rör i majonnäsen. Krydda med salt och peppar.
Lägg en näve rökspån i vatten. Låt stå ca 30 min. Häll av vattnet.
Fyll ena sidan av en klotgrill med briketter och tänd.
Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Blanda svampen med 2 msk olja, flingsalt och peppar. Vänd runt så att all svamp täcks ordentligt. Pensla båda sidorna på surdegsbröden med 2 msk olja.
Lägg svampen i en grillkorg för grönsaker och grilla svampen direkt över glödbädden tills den fått fin färg. Grilla brödet hastigt på båda sidor. Ställ över grillkorgen på sidan utan briketter, lägg över rökspånen på glödbädden och sätt på locket på grillen. Rök 15–20 min.
Lägg svampen på ett serveringsfat tillsammans med sallad, picklad rättika och burrata. Servera tillsammans med dragondressingen och det grillade brödet.
Läs också: