Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad sparrissallad med fluffig citronsås

Den milda citronsåsen lyfter smaken på sparrisen och de späda salladssorterna.

Grillad sparrissallad med fluffig citronsås
Grillad sparrissallad med fluffig citronsås
Grillad sparrissallad med fluffig citronsås
Foto: Ulrika Pousette

Grillad sparrissallad med fluffig citronsås

  • 300 gsparris- grön
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 300 gsallad- blandad, och skott
  • 50 gparmesan- flagad

Sås

  • 2äggulor
  • 2 mskvitt vin- torrt
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 tsksalt
  • 0,25 krmcayennepeppar
  • 1 mskgräslök- hackad

Garnering

  • ätliga blommor- t.ex penséer

Gör så här

  1. Sås: Blanda äggulor, vin och citronsaft i en kastrull. Värm blandningen under ständig vispning tills den börjar tjockna. Tillsätt grädden och vispa på svag värme till en fluffig sås. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Låt svalna. Rör ner gräslöken precis före servering.

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vänd runt den i olja. Grilla sparrisen runt om ca 3 min. Strö salt över sparrisen och skär den i ca 4 cm långa bitar på snedden.

  3. Blanda sallad och sparris och fördela på tallrikar. Strö över ost och ringla på sås. Garnera med blommor.

Vad tyckte du om receptet?