Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den milda citronsåsen lyfter smaken på sparrisen och de späda salladssorterna.
Sås: Blanda äggulor, vin och citronsaft i en kastrull. Värm blandningen under ständig vispning tills den börjar tjockna. Tillsätt grädden och vispa på svag värme till en fluffig sås. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Låt svalna. Rör ner gräslöken precis före servering.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vänd runt den i olja. Grilla sparrisen runt om ca 3 min. Strö salt över sparrisen och skär den i ca 4 cm långa bitar på snedden.
Blanda sallad och sparris och fördela på tallrikar. Strö över ost och ringla på sås. Garnera med blommor.