Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad sparris med parmesandipp


Ett somrigt, vegetariskt alternativ med sparris och parmesan.

Grillad sparris med parmesandipp

Grillad sparris med parmesandipp

Grillad sparris med parmesandipp

Annika Broman

Ingredienser

  • 12gröna sparrisar
  • olja- att pensla med
  • flingsalt
  • parmesan- hyvlad
  • pinjenötter- rostade
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tskapelsin- färskpressad
  • 1 dlparmesan- finriven
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rör ihop dippsåsen.

  2. Skär av den nedersta träiga delen på sparrisen. Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme. Dra bort från värmen och låt sparrisen ”eftersteka” någon minut i pannan.

  3. Servera med hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök