Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest är gott tillbehör till lamm. Grilla sparrisen i en grillpanna eller över en riktig grill.

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest
Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest
Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 750 ggrön sparris
  • 0,5 dlolivolja
  • 150 gsmör
  • 100 gparmesan- eller grana padano
  • 1citron
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär av nedersta delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja.

  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun och har en nötaktig doft. Häll smöret inklusive bottensatsen i en bunke.

  3. Grilla sparrisen runt om 2–3 min, den ska fortfarande ha tuggmotstånd.

  4. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Hyvla parmesanen ovanpå. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det samt flingsalt och peppar över sparrisen.

Vad tyckte du om receptet?