Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest är gott tillbehör till lamm. Grilla sparrisen i en grillpanna eller över en riktig grill.

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzestGrillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzestGrillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 750 ggrön sparris
  • 0,5 dlolivolja
  • 150 gsmör
  • 100 gparmesan- eller grana padano
  • 1citron
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär av nedersta delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja.

  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun och har en nötaktig doft. Häll smöret inklusive bottensatsen i en bunke.

  3. Grilla sparrisen runt om 2–3 min, den ska fortfarande ha tuggmotstånd.

  4. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Hyvla parmesanen ovanpå. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det samt flingsalt och peppar över sparrisen.

Vad tyckte du om receptet?