Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest är gott tillbehör till lamm. Grilla sparrisen i en grillpanna eller över en riktig grill.
Skär av nedersta delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja.
Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun och har en nötaktig doft. Häll smöret inklusive bottensatsen i en bunke.
Grilla sparrisen runt om 2–3 min, den ska fortfarande ha tuggmotstånd.
Lägg sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Hyvla parmesanen ovanpå. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det samt flingsalt och peppar över sparrisen.