Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här mixar vi hasselnötterna till en krämig dressing och serverar till grillad sparris och rikligt med hyvlad peccorino.
Mixa hasselnötterna riktigt fint i matberedare med knivar. Fortsätt mixa under tiden du tillsätter först äggulan och därefter oljan droppvis.
Avsluta med citronsaft och vatten. Krydda dressingen med salt och svartpeppar.
Bryt eventuellt bort den nedre hårda roten på sparrisen om de är lite grövre. Grilla sparrisen i cirka 3-4 minuter eller tills de börjar bli mjuka och får fin färg runtom. Lägg dem på ett fat och krydda med flingsalt.
Ringla dressingen över och toppa med hyvlad eller riven peccorino.
Recept från Mitt kök