Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad sparris med brynt hollandaise

Recept på grillad sparris med brynt hollandaise. Kombinationen parmesanflagor och hollandaisesås till sparrisen ger rätten god sälta.

Grillad sparris med brynt hollandaiseGrillad sparris med brynt hollandaiseGrillad sparris med brynt hollandaise
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 8sparrisar- vita
  • 8sparrisar- gröna
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Hollandaise

  • 200 gsmör
  • 2äggulor
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskvatten
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 500 gräkor med skal
  • 25 gpinjenötter
  • 50 gsalladsskott- t ex shiso* och vitlöksskott
  • 25 gparmesan- flagad

Gör så här

  1. Skala den vita sparrisen. Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen.

  2. Bryn smöret i en kastrull.  Låt svalna till ca 50°. Vispa äggulor, citronsaft och vatten pösigt i en kastrull på medelvärme. Tillsätt smöret lite i taget och vispa till en fast sås. Smaka av med citronskal, salt och peppar.

  3. Skala räkorna. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg.

  4. Pensla sparrisen med olja. Grilla den runt om i grillpanna  8-10 min. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg sparrisen på tallrikar och häll över lite av såsen. Garnera med räkor, nötter, salladsskott och parmesanost och servera med resten av hollandaisesåsen.

Vad tyckte du om receptet?