Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad sparris- och fänkålssallad med quinoa, parmesankräm, brynt hasselnötssmör och körvel. Den brynta smaken på smöret passar perfekt till grillad fänkål och sparris. Börja med att grilla fänkålen, den behöver längst tid på grillen.
Parmesankräm: Skala och riv vitlöken. Blanda ost, yoghurt, vitlök och honung. Krydda med salt och peppar.
2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan.
Grovhacka nötterna. Smält smöret och lägg i hasselnötterna. Låt puttra på låg värme tills smöret får en gyllene ton, rör om så att det inte bränns.
Ansa och skär fänkålen i tunna skivor, ca 5 mm. Pensla fänkål och sparris runtom med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla grönsakerna direkt (över glöden) tills de mjuknat och fått färg.
Servera grönsakerna tillsammans med ljummen quinoa, brynt smör och parmesankräm. Toppa med körvel, flingsalt och peppar.