Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad sockerkaka med vanilj- och färskostkräm

När grillen ändå är i gång, passa på att göra den här enkla efterrätten. Underbart gott med sockerkaka, färskostkräm och solmogna hallon!

Grillad sockerkaka med vanilj- och färskostkräm
Grillad sockerkaka med vanilj- och färskostkräm
Grillad sockerkaka med vanilj- och färskostkräm
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dlsocker
  • 50 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1citron- rivet skal

Vanilj- och färskostkräm

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 150 gphiladelphia
  • 2 msksocker
  • 0,5 tskvaniljpulver

Till garnering

  • hallon- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken, låt koka upp.

  4. Rör snabbt ner den varma smörmjölken i äggsmeten.

  5. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner blandningen i smeten tillsammans med rivet skal av en citron. Rör snabbt ihop.

  6. Smörj och bröa en avlång form och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter.

  7. Vanilj- och färskostkräm: Vispa grädden lätt och vänd ner ost, socker och vaniljpulver. Vispa ihop till krämig konsistens.

  8. Grilla sockerkaksskivorna en stund på varje sida, lägg upp på fat och lägg en klick av färskostkrämen på toppen. Garnera med hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök