Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad skinkschnitzel med ädelostsallad

Andra stenfrukter, som plommon och nektariner, är också gott i salladen.

Grillad skinkschnitzel med ädelostsallad
Grillad skinkschnitzel med ädelostsallad
Grillad skinkschnitzel med ädelostsallad
Foto: Per Ranung

Grillad skinkschnitzel

  • 600 gskinka- färsk i tunna skivor
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 4 skivorsurdegsbröd- ljust
  • 2persikor- eller nektariner
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskvitvinsvinäger- eller rödvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 140 gädelost
  • 150 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Sallad: Skär brödskivorna i fyrkanter. Rosta brödet i en torr stekpanna tills det fått fin färg. Låt kallna. Kärna ur och skär persikorna i klyftor.

  2. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över persikorna. Bryt osten i bitar.

  3. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Grilla det direkt över glöd 1–2 min på varje sida.

  4. Blanda bröd, persikor, ost och sallad. Servera salladen till det nygrillade köttet.

Vad tyckte du om receptet?