Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg laxen i ett halster så går det lättare att vända den på grillen. Grilla sedan vid sidan av glöden till 55° för bästa resultat. Den får inte bara god grillsmak utan också fin smak av salta sardeller och den sötstarka senapsdressingen. Pressa sedan lite grillad citron över, så gott!
Fyll halva grillen med briketter. Tänd och vänta tills du har en fin glödbädd.
Koka potatisen nästan helt klar. Häll av vattnet och låt svalna. Halvera potatisen och blanda med 1 msk olja, 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
Ansa rädisorna. Skala lökarna och halvera dem. Halvera gemsalladen. Halvera gurkan på längden. Pensla alla grönsaker med 2 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Halvera citronerna på mitten.
Senapsdressing: Vispa samman senap och vinäger. Tillsätt oljan, lite i taget och vispa till en krämig dressing. Skala och riv eller pressa i vitlöken. Smaka av med honung och krydda med salt och peppar.
Pensla laxen med 1 msk olja och strö över 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Lägg laxen i ett halster och grilla den över direkt värme (över glöden) på skinnsidan 2–3 min tills den fått färg. Vänd och grilla den på andra sidan. Lägg över laxen på indirekt värme (vid sidan av glöden) och grilla tills innertemperaturen är 55°.
Grilla under tiden alla grönsaker över direkt värme så att de får fin färg.
Hacka gräslök och sardeller. Lägg grönsaker och lax på ett fat och ringla över lite av dressingen. Toppa med gräslök och sardeller. Servera med resten av dressingen vid sidan om.