Matcha mat och dryck
De grillade grönsakerna får en fin brytning av syrlig getost och fräschör från citrusdressing. Här passar ett friskt, torrt rosévin lika mycket som ett vitt, friskt vin i lite fylligare stil. Vinets friskhet möter rättens fräschör. Servera gärna vinerna vid 8–12°C.
Tre förslag:
• Valle Reale Cerasuolo 2016 (2242) Montepulciano d´Abruzzo, Italien,
89 kr. Rosévin i ung, frisk och torr stil. Distinkta toner med drag av körsbär, grape och örter. Ekologiskt.
• Leth Grüner Veltliner Familien Reserve 2015 (76570) Wagram, Österrike, 119 kr. Vitt vin med fräsch fruktighet, inslag av persikor och päron, stråk av grape. En lätt och angenäm pepprighet i avslutningen.
• Olivier Leflaive Bourgogne Les Sétilles 2015 (5657) Bourgogne, Frankrike, 179 kr. Smakrikt och nyanserat vitt vin med toner av gula äpplen, drag av rostade nötter och smör. Elegant, frisk syra.