Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad ryggbiff med tigerellatomater

Köttbitarna varvas med tigerellatomater – en strimmig tomat som är fantastiskt vacker. Fruktköttet är fast, smaken lite syrlig.

Grillad ryggbiff med tigerellatomaterGrillad ryggbiff med tigerellatomaterGrillad ryggbiff med tigerellatomater

Ingredienser

  • 600 gryggbiff
  • 20tigerella- - eller körsbärstomater

Marinad

  • 1vitlöksklyfta
  • 2spansk peppar (chili)- cm grön
  • 2,5 msklime- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskingefära- riven färsk
  • 1 msksoja
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 mskcitrontimjan- hackad

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.

  2. Blanda ihop marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 timmar eller över natten i kylskåp.

  3. Trä upp kött och tomater på små grillspett av trä som legat i vatten några minuter. Grilla spetten runt om ca 3 min per sida.

Vad tyckte du om receptet?