Recept av Anna Stegs.
Grilla gott med Grillboken
Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den grillade ryggbiffen med libanesisk valnöts- och paprikaröra grillas indirekt, den glödande kolen ska inte ligga direkt under köttet och man har locket på. Såsen är en variant på paprikasåsen mhamara från Mellanöstern.
Paprikaröra: Sätt ugnen på 250°. Lägg de hela paprikorna på en plåt och tillaga dem mitt i ugnen tills skalet svartnat och är bubbligt, ca 30 min.
Lägg paprikorna i en plastpåse och låt svalna. Dra bort skalet och peta ut kärnorna. Mixa paprika, nötter, harissa och tahini med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
Tillsätt oljan och krydda med salt.
Krydda köttet med salt och peppar. Grilla det indirekt ca 30 min, vänd då och då. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor. Servera biffen med paprikasås och sallad.
Recept av Anna Stegs.
Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.