Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grilla hel laxfilé med smak av koriander och servera med chilimajo och salsa. Gott!
Rub: Smula ner flingsaltet i en bunke. Blanda i muscovadosockret. Blanda i resten av ingredienserna. Häll i en burk, förslut och förvara svalt.
Tänd grillen. Gnid in laxen med rub, och låt den marinera i rumstemperatur i 20 minuter eller i kylskåp över natten.
Se till att ha en riktigt jämn och bra glöd. Grilla laxen och potatisen, först på direkt värme och sedan på indirekt värme utan lock. Gör chilimajon och salsan under tiden.
Chilimajo: Blanda alla ingredienserna i en skål.
Salsa: Ansa och skiva salladslöken. Hacka koriander. Ansa och skär pepparfrukten i tunna skivor. Blanda limesaft, vinäger, fisksås, ingefärsjuice och mirin. Smaka av. Vänd ner salladslök, koriander och pepparfrukt.
Servera den nygrillade laxen och potatisen med chilimajo och salsa.
Recept från Mitt kök