Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad rubbed lax med chilimajo & grön salsa

Grilla hel laxfilé med smak av koriander och servera med chilimajo och salsa. Gott!

Grillad rubbed lax med chilimajo & grön salsa
Grillad rubbed lax med chilimajo & grön salsa
Grillad rubbed lax med chilimajo & grön salsa
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500600 glaxfilé- färsk, hel eller i portionsbitar
  • 1216småpotatisar

Rub

  • 1 mskflingsalt
  • 4 mskmuscovadosocker
  • 2 mskpaprika- söt
  • 1 mskspiskummin
  • 1 mskkoriander- malen
  • 0,25 mskcajennepeppar

Chilimajonnäs

  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 23 mskchilisås av ketchuptyp
  • 12 mskhot sauce- på flaska

Salsa

  • 1 knippasalladslök
  • 2 krukorkoriander
  • 1chili- mild
  • 2lime- färskpressad saft av
  • 1 mskrisvinäger
  • 1 tskfisksås
  • 1 mskingefärsjuice
  • 12 mskmirin

Till servering

  • 23lime
  • 1 msksmör
  • 4 portcouscous- kokt och/eller grönsallad

Gör så här

  1. Rub: Smula ner flingsaltet i en bunke. Blanda i muscovadosockret. Blanda i resten av ingredienserna. Häll i en burk, förslut och förvara svalt.

  2. Tänd grillen. Gnid in laxen med rub, och låt den marinera i rumstemperatur i 20 minuter eller i kylskåp över natten.

  3. Se till att ha en riktigt jämn och bra glöd. Grilla laxen och potatisen, först på direkt värme och sedan på indirekt värme utan lock. Gör chilimajon och salsan under tiden.

  4. Chilimajo: Blanda alla ingredienserna i en skål.

  5. Salsa: Ansa och skiva salladslöken. Hacka koriander. Ansa och skär pepparfrukten i tunna skivor. Blanda limesaft, vinäger, fisksås, ingefärsjuice och mirin. Smaka av. Vänd ner salladslök, koriander och pepparfrukt.

  6. Servera den nygrillade laxen och potatisen med chilimajo och salsa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök