Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad, rubbad fläskkarré med örtsås

Grillat fläskkött är tacksamt på sommaren – smakrikt och snabbt. Såsen får frisk smak av färska örter, så att den inte konkurrerar med den smakrika rubben.

Grillad, rubbad fläskkarré med örtsåsGrillad, rubbad fläskkarré med örtsåsGrillad, rubbad fläskkarré med örtsås
Foto: Peter Carlsson

Grillad, rubbad fläskkarré med örtsås

  • 4 skivorfläskkarré med ben- (à 150 g)
  • 2 mskgrillrub- se recept
  • 500 gfärskpotatis- kokt
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Örtsås

  • 2 dlmatyoghurt
  • 0,5 dlörter- t ex gräslök, basilika, rosmarin och mynta, hackade
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Tillbehör

  • grönsallad- blandad

Gör så här

  1. Rör ihop yoghurt, örter, salt och peppar. Droppa över oljan.

  2. Halvera potatisen. Gnid in köttet väl med rub på båda sidor. Grilla köttet på medelvarm grill 3–4 min på varje sida. Vänd det ofta och lägg ut köttet mot kanterna om det börjar bli bränt.

  3. Grilla potatisen med snittytan ner. Salta och peppra. Servera köttet med potatis, örtsås och blandad sallad.

Vad tyckte du om receptet?