Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad rotselleri med smakrik tahinidressing och linssallad.
Skölj och borsta rotsellerin i kallt vatten. Skär 4-6 skivor, tvärs över rotsellerin, cirka 1½ centimeter tjocka. Koka dem i lättsaltat vatten, 5 minuter och låt dem rinna av i durkslag.
Pensla med olja och grilla skivorna, 2-3 minuter per sida. Passa noga!
Servera med tahinidressing, tomat- och linssallad och eventuellt grillad majs.
Tahinidressing: Vispa samman tahini, olja, honung, citronsaft, vatten till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i dressingflaska och ringla över den grillade sellerin.
Tomat- och linssallad: Häll linserna i en sila och spola av dem med kallt vatten. Låt de rinna av. Blanda linserna med rödlök, blekselleri, olivolja, skal och saft av citronen. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Blanda ner hackad persilja och mynta. Garnera med mynta och eventuellt blommor.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök