Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillade rotselleriskivor med mozzarella och paprikahack serveras gärna med bröd eller till chark.
Örtolja: Repa persiljan från kvistarna. Skala vitlöksklyftan. Mixa persilja, vitlök, olja och vinäger med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Skala rotsellerin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur paprikan. Pensla selleri och paprika med olja och strö över 1 tsk salt.
Grilla sellerin indirekt (vid sidan av glöden) tills den mjuknat, ca 15 min. Grilla paprikan direkt tills den fått fin färg, ca 5 min. Skär osten i skivor och lägg dem på sellerin. Låt den smälta ca 5 min.
Hacka paprikan och blanda den med nötterna. Krydda med 1/2 tsk salt och chililakes.
Fördela paprikan på selleriskivorna, droppa över lite örtolja. Servera sellerin med resten av örtoljan och sallad.