Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad rotselleri med mozzarella och paprika

Grillade rotselleriskivor med mozzarella och paprikahack serveras gärna med bröd eller till chark.

Grillad rotselleri med mozzarella och paprikaGrillad rotselleri med mozzarella och paprikaGrillad rotselleri med mozzarella och paprika
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1rotselleri- (800 g)
  • 2röda paprikor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2mozzarella- (à 125 g)
  • 1 dlhasselnötter- rostade
  • 1 krmchiliflakes

Örtolja

  • 1 krukakruspersilja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Örtolja: Repa persiljan från kvistarna. Skala vitlöksklyftan. Mixa persilja, vitlök, olja och vinäger med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala rotsellerin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur paprikan. Pensla selleri och paprika med olja och strö över 1 tsk salt.

  3. Grilla sellerin indirekt (vid sidan av glöden) tills den mjuknat, ca 15 min. Grilla paprikan direkt tills den fått fin färg, ca 5 min. Skär osten i skivor och lägg dem på sellerin. Låt den smälta ca 5 min.

  4. Hacka paprikan och blanda den med nötterna. Krydda med 1/2 tsk salt och chililakes.

  5. Fördela paprikan på selleriskivorna,  droppa över lite örtolja. Servera sellerin med resten av örtoljan och sallad.

Vad tyckte du om receptet?