Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad rostas med kryddsmör

Rostas är en speciell del av rostbiffen, som ofta säljs i tjocka skivor och som påminner om oxfilén. Smaken är minst lika god och lagom grillade är det lika möra som filén. Med en liten klick smakrikt kryddsmör som tillbehör behövs vare sig marinad eller glaze på köttet.

Grillad rostas med kryddsmör
Grillad rostas med kryddsmör
Grillad rostas med kryddsmör
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 strostasfilé- skivor, (eller annan biff)
  • olja- att pensla med
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald

Sardellsmör

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 4 stsardeller i olja
  • 0,5 mskdijonsenap
  • 2 mskpersilja- slätbladig, hackad
  • vitpeppar

Apelsinsmör

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1 stapelsin- finrivet skal
  • 2 mskkoriander- hackad färsk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med kryddsmöret. Sardellsmör: Ta upp sardellerna ur oljan och mosa dem med en gaffel.

  2. Rör ihop sardellerna med smör och persilja. Smaka av med vitpeppar. Ställ smöret kallt tills det ska användas.

  3. Apelsinsmör: Rör samman alla ingredienser till smöret. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ smöret kallt tills de ska användas

  4. Pensla köttet försiktigt runtom med olja, strö över salt och nymald svartpeppar och grilla köttet på båda sidor efter önskemål.

  5. Servera biffarna med kryddsmör och rostad sötpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök