Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad röding med jordgubbssalsa och sauce verte

Recept på grillad röding med jordgubbssalsa. Gör tillbehören i förväg och grilla rödingen precis inför servering. Serverar du fisken som ensamrätt räcker den till två stora portioner. Serverar du fisken efter en förrätt är den lagom till fyra personer.

Grillad röding med jordgubbssalsa och sauce verte
Grillad röding med jordgubbssalsa och sauce verte
Grillad röding med jordgubbssalsa och sauce verte
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 2rödingfiléer- (à 250-300 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 tskflingsalt

Sauce verte

  • 50 gbabyspenat
  • 1 mskrapsolja
  • 2 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 msksenap
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 krmflingsalt

Salsa

  • 8jordgubbar
  • 1knipplök- röd
  • 3 mskmajsolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 12 tskrårörsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • färskpotatis- nykokt

Gör så här

  1. Sauce verte: Fräs spenaten i oljan i en stor stekpanna under omrörning tills den mjuknar, i ca 1 min. Kyl spenaten genast i en bunke med kallt vatten och krama ut all vätska. Finhacka spenaten. Blanda majonnäs och crème fraiche. Rör i spenat, senap och vinäger. Krydda med salt. 

  2. Salsa: Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Ansa löken och skär den och det gröna i 4-5 cm stora bitar. Skär sedan bitarna i tunna strimlor. Blanda olja och citronsaft. Smaka av med socker och krydda med salt och peppar. Vänd ner jordgubbar och lök.

  3. Pensla fisken med olja. Krydda den med smulat flingsalt. Grilla fisken i ca 5 min på varje sida.

  4. Lägg fisken på ett serveringsfat och fördela över salsan. Servera med sauce verte och nykokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?