Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg en färsk fisk på grillen. Blir gott och kul som variation till kött och fågel. Här är ett recept på grillad röding med rostad potatis.
Koka upp vatten och salt till saltlagen och kyl den snabbt i kallt vattenbad.
Klipp bort gälarna på fiskhuvudena, om inte fiskhandlaren gjort det. Skölj fisken ordentligt. Lägg dem i ett rostfritt kärl, som rymmer fisk och saltlag. Häll över den kalla saltlagen och låt fisken ligga 30 minuter i lagen i kylen.
Ta upp fisken och torka av den med hushållspapper. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen. Gnid olja på fiskskinnet. Lägg över fiskarna i en grillkorg eller fiskhalster och grilla, 5–7 minuter per sida. Låt fisken vila några minuter innan den serveras. Servera med dillsmör, rostad potatis och blandad sallad.
Dillsmör: Vispa smöret med dill, citronzest, salt och peppar. Spritsa toppar på ett smörpapper och ställ i kylen. Servera till fisken.
Rostad potatis: Koka potatisen i lättsaltat vatten 5 minuter. Häll av vattnet och slunga dem med oljan. Lägg över dem i en grönsakswok för grillen och låt de tillagas klart och få en krispig yta. Servera till den grillade fisken.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök